Діагностика емоційного вигорання (К.Маслач, С.Джексон)

Синдром емоційного вигоряння (СЕВ) - це реакція організму, що виникає внаслідок тривалого впливу стресів середньої інтенсивності. СЕВ - це процес поступової втрати емоційної, когнітивної та фізичної енергії, що проявляється у симптомах емоційного, розумового виснаження, фізичної втоми, особистої відстороненості та зниження задоволення виконанням роботи.

Даний опитувальник дозволяє визначити у вас ступінь виразності вигоряння за трьома шкалами. Чим більша сума балів за кожною шкалою окремо, тим більше у Вас виражені різні сторони «вигоряння». Загальна кількість балів говорить про тяжкість вигоряння.

Будь ласка, дайте відповідь, як часто ви відчуваєте почуття, перераховані в кожному з пунктів опитувальника. Над відповідями довго не замислюйтесь, відповідайте, керуючись першим враженням.

Инструкция к тесту

Варіанти відповідей оцінюються так:

"ніколи" - 0 балів;
"дуже рідко" - 1 бал;
"іноді" - 3 бали;
"часто" – 4 бали;
"дуже часто" - 5 балів;
"Щодня" - 6 балів.

В тесті ви помітите, що деякі питання мають "варіант для батьків". Цей тест розроблений для професійної сфери, але батьки, мами в декреті і в загальному різні люди, які відчувають емоційне вигорання не завди отримують його на роботі. Тому синдром емоційного вигорання показують люди, які знаходяться найближче: колеги, клієнти, діти, батьки, партнер у стосунках. 

Заповніть форму реєстрації
Количество вопросов в тесте: 22