Психологический тест "S-TEST" для детей

Методика використовується для оцінки здатності до оперування просторовими образами і темпу розумових операцій.

Сутність її полягає в наступному: треба визначити, частиною якої із чотирьох запропонованих повних фігур є кожний з 150 пропонованих фрагментів.

Обстеження проводиться на реєстраційному бланку, що є одночасно й стимульным бланком. Обробка результатів обстеження здійснюється шляхом підрахунку за допомогою “ключів” кількості правильно виконаних завдань у методиці. Максимальна кількість правильно виконаних завдань рівняється 150. Час рішення завдань обмежено п’ятьма хвилинами і учасникам не повідомляється.

Инструкция к тесту

Візьміть реєстраційний бланк і олівець (або ручку).

Розглянемо стандартний приклад виконання завдань методики “S-тест”. Перед Вами зразки чотирьох геометричних фігур, пронумерованих цифрами 1, 2, 3, 4. Необхідно визначити, частиною якої із цих фігур є кожний фрагмент у рядах розташованих нижче зображень і закреслити під фрагментом цифру, що позначає номер зразка. Перший фрагмент відповідає першій фігурі, тому в себе в реєстраційному бланку під першим фрагментом закресліть цифру 1. Другий фрагмент відповідає четвертій фігурі – позначте під ним цифру 4.

Тепер Вам дається одна хвилина на тренування, продовжуйте, не поспішаючи, виконувати завдання. Ця частина роботи не зараховується”.

Через хвилину подається команда: “Олівці (ручки) покласти! Приготуватися до виконання завдання! Перевернути реєстраційні бланки і приступити до роботи!”.

+Через п’ять хвилин подається команда: “Закінчити роботу! Покласти реєстраційний бланк на правий край столу”

Количество вопросов в тесте: 0